Noorwegen 2007 deel 3

Als ik de volgende morgen wakker word, regent het nog steeds. Ik moet eerst mijn regenpak aantrekken voordat ik naar buiten ga, zo hard regent het.

Bij Arendal ga ik de 42 op. Daar de benzine bijna op is rijd ik een stuk van 35 km terug in de stromende regen. Ik wil het risico niet lopen om door te rijden en dan zonder benzine te komen staan.

Na het tanken weer 35 km over dezelfde weg terug in de stromende regen. Rond 16.00 uur ben ik het zat. De regen stopt gewoon niet, erger nog het gaat alleen maar harder regenen, je snapt gewoon niet waar al het water vandaan komt. Het wordt hoog tijd om onderdak en een warme douche te zoeken.

Na vijf campings met hytter te hebben bezocht moet ik ook nog eens gaan denken om mijn tent op te zetten. Alles is namelijk al vol, is ook niet zo vreemd met dit weer.

Bij de zesde camping krijg ik echter een goede tip van de camping eigenaar. Zijn kameraad verhuurd een eindje terug prima kamers. Hij legt uit waar het is en ik rijd er naar toe.

Ik ga aan de bel waar een oud mannetje de deur open doet. hij brengt me naar een huis iets verder op. Het schijnt dat het huis van zijn zoon is die voor het werk in het buitenland zit. Een compleet ingericht huis met meerdere kamers, ik krijg de laatste vrije kamer. Netjes,schoon en warm.

In het huis verblijven nog een Duits stel, een Nederlands stel en een Russische familie. De badkamer,woonkamer en keuken worden samen gedeeld. Door de vriendelijke Russische familie uit St. Petersburg worden de andere huisgenoten en ik uitgenodigd om mee te eten. Uiterst aardige mensen.

De volgende dag is het weer nog niet verbeterd. Het is er alleen een stuk kouder bij geworden. Door de kou en getrek met zware tassen heb ik ook nog eens last van mijn rug gekregen.

Zelfs mijn sokken in mijn waterdichte DC laarzen worden klam. Dat is me nog nooit gebeurd. Vervolgens stopt mijn kilometerteller er ook nog eens mee. Dat heb ik één keer eerder gehad toen ik de Rocket met een hogedrukreiniger had afgespoten.

Mijn tweede paar waterdichte handschoenen is ook niet meer waterdicht waardoor het nog kouder wordt. Het is ook niet echt leuk meer om te rijden want het hele uitzicht is weg alles is verstopt in het mistige vochtige weer.

Op een veerboot kom ik enkele Nederlanders tegen in een camper, de temperatuur op hun thermometer wijst 9 graden aan. En dat na de 30 graden thuis die ik gewend was. Buiten mijn handen heb ik het nog niet eens echt koud. Gelukkig had ik de binnenvoering van mijn lerenjas uit voorzorg meegenomen.

Door de slechte weersvooruitzichten besluit ik om maar weer naar Nederland te gaan. Ik weet dat MG de BUDTJES naar de Alpen gaan, dus een goed moment om terug te gaan om dan naar de Alpen te rijden.

Tegn de avond kom ik aan bij camping Drammen waar toevallig nog één hytte vrij is. De dame achter de balie denkt goed mee. Er zijn twee hytter waarvan één gereserveerd. Ik krijg echter de gereserveerde omdat die beter bereikbaar is met de motor. Vervolgens krijg ik ook nog eens NOK 50,= korting. Helemaal super. Camping Drammen