Noorwegen 2007 deel 2

De boot vaart langzaam uit de haven en laat de havenstad Kiel achter zich. Op naar Göteborg.

Ik moet wel even naar mijn hut zoeken want op een boot met de grootte van de Stena Germanica is het een behoorlijk doolhof.

Thuis had ik reeds een kleine tas met kleren ingepakt zodat ik niet alle bagage van de motor mee hoef te nemen, een broek,wat ondergoed en toiletartikelen is voldoende. De hut is klein maar voldoet ruim. Ook ’s avonds is het gezellig aan boord. Eten,drinken en muziek.

Om zeven uur in de morgen word ik wakker van gebulder uit de luidspreker, het is de stem van de kapitein die zegt dat er kan worden ontbeten en dat we over enkele uren op de bestemming zijn.

Ik ga mijn nest uit en ga ook maar eerst even aansluiten bij het Scandinavische ontbijt. Buiten is het stralend mooi weer.

Als de motoren de boot afrijden worden we door het personeel van de Stena Line langs de file met wachtende auto’s geleid zodat de motoren niet hoeven te wachten. Ik rijd de E6 op richting Oslo. Ik snap nu ook waar de verhalen vandaan komen dat de E6 niet mooi is. Hier is de E6 dus niet mooi, veel campers en caravans. Ik zou willen zeggen tegen de anti E6ers ga de E6 eens boven Trondheim rijden. Daar is de E6 wel mooi. Het laatste deel in Zweden is de E6 tolweg. Motoren hoeven echter géén tol te betalen. Net als in Noorwegen. Zelfs de lange tunnel onder de Oslofjord is gratis voor motoren. Dat noem ik nog eens motorvriendelijk. Daar kunnen ze bij de Westerscheldetunnel in Nederland nog een voorbeeld aan nemen.

Onderweg stop ik bij een snackbar om een echte Noorse hamburger te eten. Ik bestel er één en vervolgens krijg ik het bovenstaande kastje mee. De dame achter de balie verteld me dat het apparaat gaat piepen al het eten klaar is en dat ik het dan zo af kan halen. Ideaal, je hoeft namelijk niet telkens te kijken of het eten al klaar is.

Met een paar Noorse motorrijders maak ik nog een praatje, ze waren op de Noordkaap en het was er prima weer, echter vanaf Trondheim was het gaan regenen.

Met de regen van de Noorse motorrijders in mijn gedachte en de compleet grijs wordende lucht besluit ik niet de tent op te zetten maar voor een hytte te kiezen. Even later valt de regen inderdaad met bakken uit de lucht.