Noord via oost 2006

In 2006 wilde ik weer graag naar het noorden op vakantie. Ik wilde echter niet weer een standaard rondje Scandinavië. Met standaard rondje bedoel ik op de boot via Denemarken naar Noorwegen of Zweden. Ook niks mis mee natuurlijk, maar ik wilde het anders doen.

Ik zou de hele route over land kunnen doen, maar dan zit Rusland er tussen. En visa regelen en dergelijke had ik geen zin aan.

Om toch via oost te gaan kun je door Polen en de Baltische landen, Litouwen, Letland en Estland rijden. Voor 1991 waren de Baltische landen een deel van de toenmalige Sovjet-Unie met mooie steden als Riga en Tallin. Vanuit Estland kun je dan met de boot naar Finland.

Mijn plan was om een ronde om de Botnische golf te rijden en via Zweden en Noorwegen weer naar het zuiden te gaan. Toen ik echter één keer op weg was kon ik het niet laten om ook weer een bezoek aan de Noordkaap te brengen.

Maar goed dat ik dat gedaan heb, mijn reis werd beloond met mooi weer en een duidelijk zichtbare midzomernachtzon.

Wat er verder gebeurde kun je zien in het reisverslag van 2006 Noord via Oost.

Hieronder kun je op de kaart zien hoe ik heb gereden. Ik heb de ronde tegen de klok in gereden

Route noord via oost, door Motorrider.nl