Mijn motoren intro

In 1994 begon mijn echte motor leven. Na de brommertijd van Kreidler, Yamaha en Honda kon dus het echte werk beginnen.

In al die jaren heb ik een hele vloot aan motoren gehad. Ik ben niet eenkennig zoals velen qua merk. Ik houd van alle soorten en merken motoren. En de voorkeur dat verandert van tijd tot tijd. Inmiddels weet ik ook dat geen enkele motor perfect is. Als je een perfecte motor zoekt dan moet je er meerdere hebben. Elk merk, elke soort heeft zijn eigen goede en slechte kanten. Verder ligt het er ook aan wat je er mee wilt doen. Vaak heb je een idee van een bepaalde motor dat precies in jou plaatje past. Dan koop je er één en vervolgens is het niet wat je ervan verwacht. Ook na vele jaren en verschillende types wordt ook ik elke keer weer met de neus op de feiten gedrukt. Een motor is voor elke persoon uniek waardoor je aan allerlei goed bedoelde adviezen dus niks hebt. Uiteindelijk zul je altijd een motor vinden die op dat moment het beste bij jou past.

De winter is een periode die ik funest vind voor een motor. het vele pekel op de weg sloopt een motor. Ik ken de verhalen van afspoelen met koud water en inspuiten met ACF. Ik ben een Pietje precies wat motoren betreft en hoe je het went of keert, als een motor in de pekel heeft gereden vind je dat altijd terug. Dit is voor mij een reden om in de winter periode een BUDTJE (oud ding voor weinig geld) aan te schaffen zodat ik tijdens de mooie zonnige winterse dagen er nog even op uit kan. De goede motor staat dan lekker warm in de garage achter de druppellader, zodat die ook echt mooi blijft.

In de afbeeldingen hiernaast zie je enkele motoren van mij uit het verleden. In het menu onder mijn motoren vertel ik specifiek een klein beetje over de diverse motoren.