Alpen all road 2008 deel 6

De volgende dag begint gelijk een fantastische knalweg. De weg van Isola naar het skidorp Isola 2000. Mooi asfalt met heel veel bochten.
Gelijk na Isola 2000 rijd ik naar de Col de la Lombarde. Toen ik hier enkele jaren geleden was reed ik aan de Italiaanse kant over zeer slecht asfalt. Inmiddels was de Italiaanse kant nieuw geasfalteerd met een mooi wegdek.
Via Col de Larche rijd ik van Italiƫ weer naar Frankrijk. In de verte komt het slechte weer er aan.
Boven op de hoogste geasfalteerde bergpas van Europa, de Col de la Bonette is het kletsnat. De regen valt met bakken uit de lucht.
Op weg naar beneden wordt de regen iets minder. Hier passeer ik Camp des Fourches
Op weg naar beneden wordt de regen iets minder. Hier passeer ik Camp des Fourches
Col de Cayolle.
Col de Vars.
Tegen de avond kom ik aan in Guillestre bij hotel le chalet alpin. Ik ben niet de enige motorrijder. Het hotel ligt namelijk aan de Route de Grande Alps.
De volgende morgen ben ik al snel boven op de Col du Galibier
In de morgen is het nog redelijk weer. Als ik boven op de Galibier ben begint het echter al snel donker te worden in de lucht. Even later komt het water met bakken uit de lucht. Vanwege de hevige regen en de regenachtige weersvooruitzichten besluit ik maar weer richting Nederland te rijden.
Tegen de avond kom ik aan in Neuenburg am Rhein. Ik vind al snel een prima hotel. Het is hotel Krone. Heerlijk een Duits hotel, veel beter dan de dure Franse meuk. De volgende dag rijd ik in de regen weer naar huis. Het was een fantastische rit.