Alpen all road 2008 deel 4

Eindelijk bereik ik de top. Ik vind het er erg mooi, maar minder spectaculair dan de Sommeiller.
Weer staat er een verbodsbord. Dit keer zonder een onderbord. Het lijkt me echter niet zo slim om hier verder te rijden. De weg ziet er slecht uit en ik wil niet het risico nemen om als onervaren off road rijder te stranden.
De streetpilot geeft 2798 meter aan, toch bijna net zo hoog als col de La Bonette, de hoogste geasfalteerde weg van Europa.
Uitzicht vanaf Monte Jafferau op Bardonecchia.
Filmpje van de weg naar beneden vanaf de Monte Jafferau met een ritje door de tunnel.
Ik rijd dezelfde weg weer terug naar beneden. Off-road rijden is nogal vermoeiend, daarom vind ik het even genoeg en wil ik verder over het asfalt. Col de L’ Echelle is de eerste pas die ik over ga.
De volgende pas is de col de i’zoard.
De volgende pas is de Col ‘d Agnell.
De Col d’Agnel is met zijn 2744 meter de vierde pas van de Alpen qua hoogte.
Het asfalt aan de Italiaanse kant van de berg is uitstekend. Er zit redelijk nieuw asfalt op.
In Cuneo kom ik terecht in een heel leuk hotel. Het is Hotel Nazionale. Aan beide kanten van de weg is een pand. Ik neem een kamer in bovenstaand pand. Het pand aan de overzijde van de straat is echter veel mooier. Maar ook dit pand voldoet.